ភ្លាំងឬ​ភ្លីងភ្លាំងសំរាប់ធ្វើអោយ ញ៉ាំបាយបាន ព្យាបាលពស់ចឹក


លក្ខណះរុក្ខជាតិៈ ជាប្រភេទឈើតូច មានកំពស់ពី ២ទៅ៦ ម៉ែត្រ។ ផ្លែអាចញ៉ាំបាន។ មែកនិងឬសកិនជាម្សៅ
សំរាប់ធ្វើមេដំបែ ផលិតស្រាអង្ករ អោយមានខ្លិនក្រអូប និងបង្កើនទិន្នផល។ 
កន្លែងដាំដុះ :
 ដុះក្នុងដីទំនាបពេញប្រទេសកម្ពុជា។ 
ផ្នែកប្រើប្រាស់ៈ
 ស្លឹក ។ 
ការព្យាបាលៈ
 ឆុងទឹកផឹក ម៉្សៅស្លឹកស្ងួត ចំពោះស្រ្តីទើបឆ្លងទន្លេ អោយញ៉ាំបាយបាន ដើមព្យាបាលពស់ចឹក។

ប្រភពៈ មជ្ឈមណ្ឌលជាតិស្រាវជ្រាវវេជ្ជសាស្រ្តបូរាណ២០០៦