ផ្លែត្របែកមានប្រយោជន៍ក្នុងការបង្ការជំងឺមហារីក
អត្ថប្រយោជន៍ដ៏សំខាន់បំផុតមួយរបស់ផ្លែត្របែកគឺវាមានសមត្ថភាពក្នុងការទប់ស្កាត់ការលូតលាស់ និងរីករាល
ដាលរបស់កោសិការមហារីក។ មានការសិក្សាមួយចំនួនដែលបានធ្វើក្នុងរយៈពេល ប៉ុន្មានឆ្នាំថ្មីៗនេះទៅលើឥទ្ធិពល
របស់ផ្លែត្របែកចំពោះជំងឺមហារីកក្រពេញប្រូស្តាតមហារីកសុដន់និងមហារីកមាត់។ប្រេងស្លឹកត្របែកគឺជាសារធាតុ
ប្រឆាំងនឹងការលូតលាស់ដ៏ជោគជ័យអស្ចារ្យមួយប្រភេទ ហើយវាពិតជាមានប្រសិទ្ធភាពជាងថ្នាំទំនើបៗមួយចំនួន
ទៅទៀតក្នុងការកាត់បន្ថយការលូតលាស់របស់ជំងឺមហារីក។
ផ្លែត្របែកក៏សម្បូរទៅដោយសារធាតុ Lycopene ដែលជាអង់ទីអុកស៊ីដង់ដ៏ខ្លាំងក្លាមួយប្រភេទសម្រាប់កាត់បន្ថយការ
ប្រឈមនឹងជំងឺមហារីកក្រពេញប្រូស្តាត។ អង់ទីអុកស៊ីដង់ដូចគ្នាមួយនេះក៏បានបង្ហាញថាទៅជួយទប់ស្កាត់កោសិការ
មហារីកសុដន់ដែរ។ជាចុងក្រោយ វីតាមីន C ពីធម្មជាតិរបស់ផ្លែត្របែក ដែលមានខ្ពស់ជាងវីតាមីន C ក្នុងផ្លែក្រូចរហូត
៤ដងនោះបានផ្តល់នូវសារធាតុអង់ទីអុកស៊ីដង់សម្រាប់ពង្រឹងដល់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំយ៉ាងខ្លាំងក្លា។ អង់ទីអុកស៊ីដង់គឺជា
ភ្នាក់ងារការពាររាងកាយដ៏សំខាន់ក្នុងការទប់ស្កាត់ការលូតលាស់របស់រ៉ាឌីកាលសេរីក្នុងរាងកាយដែលវាជាមូលហេតុ
ដ៏សំខាន់មួយនៃជំងឺធ្ងន់ធ្ងរជាច្រើនដូចជា ជំងឺមហារីក និងជំងឺបេះដូងជាដើម។ ដូច្នេះហើយចូរបញ្ចូលផ្លែត្របែកជា
របបអាហាររបស់អ្នកដើម្បីអាចទទួលបាននូវសុខភាពល្អ និងគ្មានជំងឺមហារីក។
ប្រភព www.health.com.kh